Saapuminen

Autolla tai mootto­ri­pyörällä

Helpoin reitti Turkansaareen mistä suunnasta tahansa tultaessa on pyrkiä Kainuuntielle (valtatie 22). Oulun keskustasta päin saapuessa jatka Kainuuntietä, kunnes näet oikealla Turkansaaren tienviitat. Turkansaarentien risteyksen kohdalla käänny vasemmalle ja seuraa tienviittoja. Muhokselta päin tullessa risteys tulee oikealle puolelle ja on viitoitettu.

Pyörällä

Oulun pyöräilyreittiverkosto on erittäin kattava ja keskustasta Turkansaareen voi pyöräillä lähes koko matkan kevyenliikenteen väyliä pitkin. Vain matkan loppupätkällä on liityttävä autotielle.

Lue tarkemmat reittiohjeet.

Julkisilla liiken­ne­vä­li­neillä

Oulun joukkoliikenteen linjat 40 ja 41 liikennöivät Turkansaaren läheisyydessä. Linja 41 pysähtyy Kainuuntien ja Turkansaarentien risteyksessä pysäkille Turkansaari th E. Risteyksestä museoalueelle on matkaa noin 1,5 km. Linja 40 pysähtyy Sanginsuun koulun läheisyydessä pysäkille Sanginsuun koulu E. Koululta museoalueelle on matkaa noin 3,2 km.

Liikkumista linja-autopysäkiltä Turkansaareen suunniteltaessa kannattaa huomioida se, että matkan viimeiset osuudet Turkansaarentiellä ja Sanginsaarentiellä ovat päällystämättömiä, joten valitettavasti esimerkiksi rullaluistimilla liikkuminen ei ole mahdollista. Sähköpotkulaudalla liikkuminen sen sijaan onnistuu hyvin, kunhan huomioi tien kunnon.

Katso mahdolliset aikataulut ja reitit Oulun seudun liikenteestä.

Veneellä

Veneellä rantautuminen on sallittua vain Turkansaaren lounaislaidalla sijaitsevalle laiturille museon aukioloaikoina. Rantautuminen on kielletty muille museoalueen rannoille ja museon ollessa suljettuna.

Tarkista museon aukioloajat.

Esteettömyys

Esteet­tömyys museoa­lueella

Turkansaaren ulkomuseo on osittain esteetön. Museoalueen pääkulkureitit ovat esteettömiä. Pienemmät polut voivat olla juurakkoisia ja niillä voi olla haastavaa kulkea esimerkiksi pyörätuolilla.

Museorakennuksista kirkko, Ylikärpän talo (kahvilarakennus) ja navetta ovat esteettömiä. Ylijuuruksen taloon on mahdollista asettaa rampit. Joihinkin rakennuksiin kulku on estetty kaikilta ja niihin pääsee kurkistamaan sisään esteettömästi.

Reitti nuotiopaikalle on esteetön, samoin kuin nuotiopaikan penkkien asettelu.

Vessat ja lasten­hoi­to­huoneet

Museoalueella on yksi sisävessa ja useampia ulkohuusseja.

Sisävessa sijaitsee Turkansaaressa henkilökunnan tilojen takana lähellä kahvilarakennusta. Sisävessa on esteetön ja sinne kuljetaan navetan ja korkean punaisen aitan välistä. Vessassa on hoitopöytä, potta, bideesuihku ja juokseva vesi.

Ulkohuussit sijaitsevat Turkansaaren eteläpäässä ja Siikasaaressa Parttuaisen kämppäkartanokokonaisuuden läheisyydessä. Huussien vieressä ulkona on käsienpesupaikka. Turkansaaren ulkohuussissa on lisäksi hoitopöytä vaipanvaihtoa varten. Kaikissa vessoissa on lisäksi pottia. Ulkohuussit eivät ole esteettömiä. Ulkohuussien käyttäjien kannattaa huomioida, että juoksevaa vettä on vain käsienpesupaikalla huussin ulkopuolella.

Kaikissa vessoissamme on käytössä Vessapassi.

Autopaikat

Parkkipaikka sijaitsee Turkansaaren kohdalla Oulujoen eteläisellä rannalla. Parkkipaikalla on hyvin tilaa sekä henkilöautoille että suuremmille ajoneuvoille. Suurempien tapahtumien aikaan parkkipaikalla on liikenteenohjaus.

Parkkipaikalla leiriytyminen on kielletty. Tienhaarassa oleva puomi lukitaan iltaisin museon sulkeuduttua.

Lue liikkumisesteisten autopaikoista alta.

Liikku­mi­ses­teisten autopaikat

Matka parkkipaikalta Turkansaareen on noin 200 m. Tie on osin hiekkatietä ja osin päällystettyä siltaa.

Liikkumisesteisille on parkkipaikan Turkansaarta lähimpänä olevaan kulmaan osoitettu pysäköintipaikkoja, joihin voi pysäköidä liikkumisesteisten pysäköintitunnuksella.

Jos nämä sijaitsevat liian kaukana, on mahdollista myös ajaa autolla Turkansaareen saakka ja pysäköidä sinne. Pyydä lisäohjeita sillan kupeessa sijaitsevasta asiakaspalvelupisteestä.

Liikkumishaasteisen henkilön saa myös tuoda Turkansaareen asti ja viedä auton takaisin parkkipaikalle. Noudata kuitenkin erityistä huomiota muihin kapealla tiellä liikkuviin. Myös taksilla on sallittua saapua perille saakka.