Pyöräreitit

Eteläinen reitti keskustan suunnasta Turkan­saareen

Oulun seudun pyöräilyn pääreitti numero 8 kulkee keskustasta Turkansaaren kautta Muhokselle. Reitti kulkee Oulujoen eteläpuolella pääasiassa asuinalueiden läpi ja se sen varrella on opasteita. Matkaa keskustasta kertyy hieman alle 16 km, josta vain noin 1,2 km on autotietä. Tämä reitti on hyvä valinta, jos lähtöpaikka on keskustan tuntumassa tai sen länsi- tai eteläpuolella. Seuraa pyöräilyn pääreitti numero 8:n opasteita, kunnes saavut Turkansaarentien risteykseen. Jatka Turkansaarentietä pitkin ja seuraa opasteita.

Polkupyörä pysäköitynä Turkansaaren sillan kupeeseen. Kypärä roikkuu ohjaustangosta.

Pohjoinen reitti keskustan suunnasta Turkan­saareen

Myös Oulujoen pohjoispuolta pitkin on mahdollista pyöräillä Turkansaareen. Tämä reitti on hyvä valinta silloin, jos lähtöpaikka on jossain Oulujoen pohjoispuolella. Kuusamontieltä Hintan ja Kynsilehdon kaupunginosien kohdalta haarautuu Vaalantie, jonka kevyenliikenteen väylää pitkin Turkansaareen hujauttaa nopeasti. Reitti kulkee kauniin pelto- ja metsämaiseman laidalla ja lopuksi ylitetään Oulujoki. Reitillä ei ole opasteita, mutta se on suoraviivainen – Kuusamontieltä lähtien jatketaan pitkin Vaalantien kevyenliikenteen väylää, kunnes saavutaan Sanginsuuntielle. Risteyksestä käännytään oikealle. Joen ylityksen jälkeen käännytään vasemmalle Sanginsaarentielle. Ole varovainen tässä risteyksessä. Jatka Sanginsaarentietä noin 2 km ja saavut Turkansaarentien risteykseen. Seuraa opasteita. Tällä reitillä on kuljettava autotietä pitkin noin 2,4 km, mutta muutoin reitti kulkee kevyen liikenteen väylää pitkin.

Yleisiä ohjeita

Kummatkin reitit sopivat hyvin lasten kanssa pyöräiltäviksi, mutta reittien loppupätkillä on syytä olla tarkkana. Sanginsaarentie ja Turkansaarentie ovat rauhallisia kyläteitä, mutta ne ovat kapeahkoja ja paikoin mutkaisia. Pohjoisen reitin autotieosuutta voi lyhentää jatkamalla sillan ylityksen jälkeen Madekoskentietä pitkin Madekosken entiselle kaupalle saakka ja liittymällä Mikkolantieltä Oulun seudun pyöräilyn pääreitille numero 8, jota pitkin jatketaan, kunnes saavutaan Turkansaarentielle.

Reiteistä voi myös yhdistää mukavan rengasreitin – vaikkapa eteläistä reittiä Turkansaareen ja pohjoista reittiä takaisin kaupunkiin tai toisinpäin!

Alla linkkejä Oulun seudun pyöräilyn reittioppaisiin!

Oulun seudun pyöräily

Oulun seudun pyöräily