Tervetuloa Vekara­vintille!

Vekaravintti on Turkansaaren toiminnallinen näyttelytila lapsille, joka avattiin uudistettuna yleisön käyttöön vuonna 2022. Tila sijaitsee Ylikärpän pihapiirissä olevan navetan ylisillä. Joku saattaa muistaakin samassa tilassa olleen vanhan lasten leikkipaikan – nyt tilaa on laajennettu ja muutenkin kaikin puolin päivitetty!

Vintillä voi tutustua 1940- ja 1950-luvuilla eläneiden lasten arkeen. Koululuokassa, kaupassa ja kodin eri huoneissa lähes kaikkeen saa koskea ja leikkiminen on sallittu! Tila on suunniteltu erityisesti lapsille, mutta myös aikuiset voivat tulla hakemaan tietoa ja tunnelmia sotien jälkeisen ajan lapsuudesta. Erittäin tervetulleita ovat myös itse 1940- ja 1950-lukujen lapset.

Mukana Vekaravintillä seikkailee suomenpystykorva Piki, joka antaa vinkkejä erilaisiin leikkeihin, tarjoilee erilaisia toiminnallisen matematiikan aivopähkinöitä ja ohjaa pohtimaan 40- ja 50-lukujen lapsuutta suhteessa nykyajan lapsuuteen. Karvaisen ystävämme Pikin saattaa nähdä myös lasten tapahtumissa jututtamassa kävijöitä!